dijous, 16 de juny del 2011

Pas a pas

Aquests últims quinze dies hem fet un parell de canvis importants, com diu el capità enciam: "els petits canvis són poderosos" i ho han estat tant per la Marina com pels seus pares

1. Hem canviat els complements del cotxet, hem passat de la Maxicosi a la cadireta: Si dic la veritat jo no contava fer-ho tant d'hora -als cinc mesos- volia esperar per passar-la a la cadireta quan s'aguantés bé asseguda però no ho he vist viable, de fet no veia massa clar quina era la millor opció per portar-la a passejar.
Pel cuco la veia petita ja que ara observa molt el seu entorn i poc a poc hi va interactuant i penso que tenir-la estirada per passejar la limitava en la interacció.
A la Maxicosi ja feia dies que no hi estava còmode, suava molt (les teles amb les que forren els cotxets no es poden descriure precissament com a fresques) i al cap d'una estona d'estar-hi movia l'esquena i rondinava fent entendre que no hi estava a gust.
Així doncs no va quedar més remei que començar a anar amb cadireta, sembla que li agrada força, té millor visió, està més propera i té més accés als estimuls de l'entorn ...però es cansa d'anar incorporada.

2. Ha començar a menjar papilla de fruita: fèia uns dies que per les tardes em demanava popa cada dues hores i semblava que li costava quedar-se tipa, així que tot i que li falten tres setmanes per fer els sis mesos vam decicir iniciar la fruiteta de la tarda. Vam començar amb la taronja i la poma cuita i avui hi hem afegit la pera i sembla que li està agradant moltíssim.
El primer dia a cada cullerada va fer una esgarrifança però cada vegada va menjant més bé i s'ho menja molt a gust, ara ja obra la boca entre cullerades. Cada dia quan s'acaba la papilla li faig una festa, li canto i l'aplaudeixo i queda d'allò més contenta fent un gran somriure com si estigués satisfeta del pas que ha fet i d'acabar-se el plat.
Únicament tenim un problement, li costa beure aigua. La tetina del biberón la fa servir de micro i li canta algunes cançons de les seves i quan ja està cansada de fer la serenata fa servir la tetina de mossegador i és llavors quan beu una mica d'aigua, però paciència que segur que d'aquí a uns dies descobreix perquè funciona el biberó.

7 comentaris:

  1. Je je, quina cantant que tens a casa!
    Molt bé, els canvis s'han d'anar fent quan creus que toquen, i poc a poc, veuràs com s'ho anirà menjant tot més bé!

    ResponElimina
  2. Jo el maxicosi gairebé no el vaig fer servir i més o menys vaig passar a la cadira com tu, perquè al cuco el pobre volia guaitar i s'hi angoixava (o més aviat m'angoixava jo de veure'l intentant estirar el cap). Ostres, ho començo a veure lluny tot això.
    Petons

    ResponElimina
  3. Quins canvis, molt bé!
    Jo no se com ho farem quan anem a Catalunya a l'estiu perquè les teles dels cotxets fan suar moltíssim. Teniu algun truquet mamis?

    ResponElimina
  4. Mica a mica s'omple la pica, no? :) pels cotxets i pels cucos venen uned fundes de roba o tovallola que fan que suin menys.

    ResponElimina
  5. Sí MamaModerna el que ha dit l'Esther, hi ha fundes de toballola.
    Sí noies tots aquests canvis són molt xulos!

    ResponElimina
  6. Què bé que existeix alguna cosa per evitar que suïn tant. Gràcies noies

    ResponElimina
  7. MamaModerna, avui he descobert una altre cosa. és una funda de la casa Fuli&C molt moderna i que és transpirable. Jo ja n'he comprat una.

    ResponElimina