dimarts, 14 de juny del 2011

Ja tenim Llar d'Infants (per fi)

Com diu el títol del post JA TENIM LLAR D'INFANTS, després de dues setmanes en les que m'he menjat totes les ungles de la mà i ja m'estava a punt de sortir una llaga d'estómac ja tenim aquest tema solucionat.
Tot plegat ha estat un embolic, explico:
Ja fa cosa d'un mes que vam fer la preinscripció per entrar a una llar d'infants pública, però a la ciutat on visc hi ha unes 700 peticions de plaça per a 400 plaçes, pel que és força difícil entrar. Vaig anar al sorteig del número de tall i així que va sortir el número ja vaig veure que segur que no entràvem.


Paral·lelament havíem fet la preinscripció a una Llar d'Infants concertada, que a més teníem cinc puntets més perquè el meu marit -vaja, el pare de la criatura- és exalumne de l'escola així que teniem més possibilitats.

El dia 26 de maig vaig a consultar les llistes de la Llar d'Infants concertada i genial, hi ha 8 places i som 8 persones amb punts extres (per germans al centre o família numerosa o exalumne) de manera que entrem segur, pel que ja no ens preocupem de buscar cap altre opció. De totes maneres el dia 30 de maig torno a consultar la llista i tot continua igual.

El cas és que arriba el dia 1 de juny, que és quan es publiquen les llistes definitives de les llars d'Infants públiques, concertades i privades i què passa? Doncs que no entrem a la pública (cosa que ja sabíem) i tampoc entrem a la concertada. Aaaahhhhh...pànic, por, desesperació, incertesa, incredulitat... .

Com podia ser? què havia passat? perquè no hem entrat a la concertada? Ho preguntem i ens diuen que resulta que hi havia un nen apuntat a P-1 i que els pares havíen trucat que hi havia un error i que el nen era de P-O i com que tenia puntuació extra d'exalumne van haver de fer un sorteig i a qui li va tocar? doncs a la nostra filla, de manera que quedàvem fora i passàvem a estar els primers de la llista d'espera (que dic jo que ja li podria tocar l'euromillón a la nena)

Ostres ens vam quedar glaçats, si ens haguéssin volgut treure sang no ens en troben!

El cas és que vam decidir fer acte de fe i creure el que ens deia la llar d'infants ja que tot plegat ens feia dubtar una mica (els pares d'aquesta criatura havíen trigat dues setmanes a anar a veure les llistes? l'errada era de l'escola o dels pares? aquest sorteig quan s'ha fet? qui hi havia?)

Així que sense opcions a la pública, només quedaven dues opcions o buscar una altre llar d'infants (cosa molt difícil a les alçades que estàvem) o esperar que algú anul·les una plaça de la concertada.

Aixi doncs que vam decidir posar-nos la gavardina, la lupa i la pipa i ens vam convertir en Papa Sherlock i Mama Watson per tal d'iniciar un procés d'investigació!

Papa Sherlock es va apuntar el nom dels nens que havíen entrat a la Llar d'Infants concertada i va anar a la seu central d'ensenyament on hi havia el llistat de tots els nens admesos a les llars d'infants públiques i va buscar a veure si hi havia algún nen que hagués entrat també a la llar d'infants pública ja que, de lògica, segurament anul·laria la plaça de la concertada i podríem entrar nosaltres i, sorpresa!! n'hi havia un!!!

Aix!! Mama Watson va anar a la llar d'infants concertada a comentar-ho i, sorpresa!! la mare d'aquest nen que havia entrat a la pública havia trucat per anul·lar la plaça de la concertada, però...la mala notícia és que legalment i tot i que haguéssin trucat per anul·lar la plaça, aquesta plaça era d'aquell nen fins el dia 10 de juny!

De manera que ens hem passat 10 dies patint per si els pares d'aquest nen canviàven d'opinió i finalment fèien la preinscripció! i finalment no l'han fet de manera que LA PLAÇA ÉS NOSTRA!!

Avui ja he anat a entregar tots els papers! quina tranquilitat!

11 comentaris:

  1. Ostres, quina sort. Nosaltres no hem entrat a la pública, però som els tercers de la llista d'espera....sinó no sé que farem. Aquí on visc jo no hi ha gaire llista d'espera i pensàvem que entraríem, però no. És un rollo aquest tema, haurien d'obrir més places. :P

    ResponElimina
  2. Quina cosa més extranya tot això del sorteig... però bé, si finalment s'ha arreglat no cal pensar-hi més.
    Nosaltres l'any passat per a P2 vam intentar les públiques del barri i va ser impossible entrar-hi i al final ens va tocar pagar més de 400 euracos al més que encara em couen.
    Petons

    ResponElimina
  3. Je je.. que bó lo de Sherlock Holmes! I sobretot, per que ha surtit molt bé! És un bon maldecap, tot això!

    ResponElimina
  4. Noia quin patir!!!! Enhorabona! Nosaltres vem tenir molta sort: al nostre poble només hi ha una llar d'infants, que a més és municipal. El més curiós és que hi ha cicles anuals: un any entren tots els nens del poble (i fins i tot algun de fora) i al següent se'n queden 15 fora. Per sort el nostre any va ser la primera tongada i van entrar sense problemes.

    ResponElimina
  5. Buuuf guapi quin patiment. Què bé que ja tingueu aquest tema resolt. Jo encara estic a les llistes d'espera i no vull ni pensar en el tema.

    ResponElimina
  6. ANNA, sí això és un pal, però tigues paciència amb la llista d'espera, es veu que hi ha gent que entra el mes de juliol!

    EUPHORBIA, sí, lo del sorteig és ben extrany per no dir sospitós. Jo també trobo abusiu els preus que fan pagar a les llars d'infants, n'hi ha algunes que et cobre 8 i 9 euros per deixar-los a dinar, això és el que et costa a tu un menú!!

    ONAVIS, crec que a la carrera de pares haurem de fer més vegades de Sherlock i Watson.

    MIRASHK, és ben extrany això que passa a la llar del teu poble, què passa que un any hi ha sobreproducció de nens i l'altre no?Sort que tu ho vas tenir bé.

    MAMAMODERNA, sí he patit molt. Segur que tindreu sort vosaltres.

    Un petonet a totes

    ResponElimina
  7. Això del sorteig... en fi, sou dins i això és el que compta per ara!!

    ResponElimina
  8. Caram quina sort! Moltes felicitats :-)

    ResponElimina
  9. 8 i 9 euros? jo en pago 11 si es queden a dinar puntualment!!!!!! jo a la feina en pago 8!!!!!

    ResponElimina
  10. Sí Ester!

    Ja hi he patit ja Esther

    Mirashka, 11 per una nena? Sí el que dic jo és sempre, tant per dies puntuals com si et quedes cada dia.

    ResponElimina
  11. nosaltres si és cada dia és un tant mensual (140 i algo euros), però les meves es queden nomes dos dies a la setmana a dinar i per tant són 11 per dia i nena... A l'escola "dels grans" són 6 euros sigui cada dia o puntualment.

    ResponElimina