dissabte, 1 de setembre del 2012

Menorca amb nens

Començaré aquest resum de Menorca amb nens amb un tòpic, aquesta illa és un paradís!! I és ben cer. Menorca és una illa petita, tranquila i que manté la seva esència rústica i rural.


Creuar la illa de punta a punta (Maó-Ciutadella) són uns 45 minuts amb cotxe. Per anar a les diferents cales cal agafar la ronda o carretera principal que creua la illa i desviar-te per anar a la cala que més t'agradi, cal dir que els camins per anar a les cales són força rurals i estrets  i que de la carretera principal fins a la cala que es vol anar hi poden haver fins a 20km.

Les platges i cales estàn classificades en dos nivells:
· Urbanes: on hi ha pàrking i generalment dutxes, hamaques i està adaptat per cadira de rodes.
· No urbanes: on a poques hi ha pàrking i cal caminar entre 5 minuts i 1.30h segons la platja.

Les platges a les que vam anar i puc opinar són:

SON SAURA: Platja no urbana. Té pàrking, cal caminar cinc minuts per un caminet amb ombra fins arribar a la platja. Es pot anar amb cotxet fins a peu d'aigua. Platja de sorra blanca i fina, molt tranquila. L'aigua no cobreix fins als 50 o 60 metres de manera que per anar amb nens és genial. Hi ha força algues a la sorra però no a l'aigua.



Cala en Porter: Platja urbana amb pàrking a dos minuts i rampa per accedir a la sorra. És força concurreguda. Sorra blanca, hi ha algues a l'aigua i a la sorra.



Platja de Cavalleria: No urbana i força aillada de tot. Té pàrking però cal caminar 15-20 minuts per un camí pedregós i baixar una escalinata fins arribar a la plaja de manera que és impensable anar amb cotxet (nosaltres anàvem amb la motxilla i la Marina penjant). És una platja molt salvatge, mentre et banyes venen tot de peixets a picar-te les cames. És de sorra fina vermella. Aquesta platja es famosa perquè et pots fer els banys de fang, així que hi ha força gent. Et cobreix als 30 metres.



Platja d'Algaiarens/La Vall: No urbana, té parking i cal caminar 5 minuts per un camí amb ombra finsa arribar a la platja. No és viable anar amb cotxet perquè el camí té moltíssima sorra (és gaire bé com caminar per la platja) i hi ha una escalinata abans de baixar a la platja. És de sorra blanca i fina i s'està molt tranquil. És ideal per nens ja que cobreix als 50 metres i hi ha tot de boies a les que ells poden anar caminant i jugar amb elles a més també hi ha molts peixets.


Cala en Blanes: Urbana. Està al mig d'una urbanització de manera que és molt concurreguda i poc tranquila. Hi ha pàrking i cal caminar dos minuts fins a la platja, es pot anar amb cotxet. No cobreix fins als 50 metres.

També vam anar a visitar un parell de fars:
· Far d'Artrutx: El far és preciós i la posta de sol és una meravella. Es pot accedir amb cotxe fins al mateix far i hi ha un bar-restaurant on pot seure tranquilament (o no) a veure la posta de sol.


· Punta Nati: Si es vol veure la posta de sol cal anar-hi força d'hora ja que l'accés és complicat perquè el camí és molt estret i després cal caminar uns 20 minuts per un camí pedregos fins a arribar al far. Per accedir-hi cal enfilar-se per un muret de manera que oblideu-vos d'anar-hi amb cotxet. No hi ha cap tipus de serveis a les proximitats.


Gaire bé cada tartda anàvem Ciutadella ja que ho teníem a tres kilòmetres. És una ciutat petita i molt acollidora. Per anar amb nens és molt pràctic ja que el casc antic és tot peatonal i pla i s'hi pot passejar amb molta calma. La part del port també és peatonal però hi ha el perill de caure a l'aigua amb un "despiste".


També vam anar a Binibèquer Vell i Ferreries, dos pobles petits i amb molt encant i també molt còmodes d'anar amb nens.

Bé i aquesta és la meva guia-crònica de Menorca, espero que sigui útil.

8 comentaris:

  1. Jo hi vaig ser de petita i sí, és un paradis!!

    I gràcies per aquest repàs!! Serà un post de gran utilitat, són aquelles coses que les guies no expliquen i que els pares necessitem saber!

    ResponElimina
  2. Ains, nosaltres fa anys que volem anar i per una cosa o per altra mai hi anem. Que preciós!

    ResponElimina
  3. Té molt bona pinta, a més, és un dels destins que diuen que està tant bé per anar-hi en familia. Gràcies per la crònica :))

    ResponElimina
  4. Onavis, sí a les guies expliquen quines activitats fer amb nens però no com accedir amb nens, cotxet...a les zones turístiques i després et trobes amb sorpreses que no hi pots accedir com el far de cavalleria.

    Esther doncs animeu-vos que està molt bé per anar-hi amb nens.

    Ester espero que sigui útil per si algún dia us decidiu.

    ResponElimina
  5. Ostres moltes gràcies pel post! jo hi he anat un parell de cops però sense nenes (de fet, allà vaig saber que estava embarassada) i tinc ganes de tornar-hi amb elles, així que les recomenacions de platges em seran mooooooolt útils. A mi m'encanta el far de cavalleria!

    ResponElimina
  6. Soc menorquina i estic molt contenta de veura aquest post!!

    ResponElimina
  7. Molt bona crònica, Sol Solet.

    Us deixo un enllaç amb diferents propostes d'activitats per fer a Menorca amb família. Agafant una platja ideal per a nens, ens mostren diferents activitats que podem fer pels voltants. També hi trobareu una guia molt pràctica dels millors parcs infantils de Menorca.

    http://www.descobreixmenorca.com/menorca-amb-nens/

    Espero que us sigui útil...

    Salut!

    ResponElimina