dijous, 21 de juliol del 2011

Malaltona (segona part)

Ahir a la tarda la Marina ja no fa tenir febre així que tot molt bé, semblava que podíem tancar l'episodi...fins aquest matí! Quan s'ha llevat tenia tot el cos ple de granets molt petits i dispersos entre ells. 

No m'he volgut esverar i he pensat que potser era una reaacció a la Epiretal així que he deixat anar passant el dia a veure què passava, si la cosa anava a més o a menys. Ella no estava neguitosa ni feia cap signe de que els granets li piquéssin pel que jo estava tranquila.

Al migdia els granets se li han posat més vermells pel que he decidit anar al pediatra (pensant que demà no la podré portar al pediatra i ja ve el cap de setmana)

Allà m'ha dit que la nena ha tingut un virus que dóna febre alta durant 2 o 3 dies i després, un cop passada la febre, dóna un exedema per tot el cos que dura una setmana, diu que l'exedema no és contagiós, no provoca picors ni molésties i que quan la nena té calor aquest s'envermelleix (que és el que ha passat al migdia).

Tinc l'esperança que l'exedema li duri menys d'una setmana ja que l'episodi de febre en lloc de 2 o 3 dies n'hi ha durat un, a veure què passa!

Amb tot això aquests dies m'he esta preguntant si sóc una mare primerenca  paranoica que necessita anar al metge urgentment quan la seva filla està malalta. 

Com que treballo a sanitat estic acostumada a veure moltes malalties i com aquestes evolucionen pel que, quan algú de casa està malalt, sempre procuro guardar la calma i no anar corrents al metge o prendre mesures dràstiques, també penso que desconec completament les malalties infantils i que si aquest episodi torna a passar ja no aniré al metge perquè sabré de què va tot plegat, així doncs espero no ser una mare obsessiva que necessita la opinió del metge perquè la nena té un constipat.

10 comentaris:

  1. Vas fer molt ben fet d'anar al metge, no tinguis cap dubte. Amb el temps anirem agafant experiència amb això de les malalties, però per aprendre hem de recórrer el camí. I a qui no li agradi, dos pedres!
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. En cas de dubte, i per evitar anar al metge, va molt bé trucar a Sanitat Respon 902 111 444. És un bon servei que et guiarà en qualsevol problema, et diran què passa, què pots fer o, si cal, que vagis al metge. Jo el vaig fer servir un cop i va ser molt pràctic.

    ResponElimina
  3. Sol Solet, això també ho va tenir la meva!! Els puntets vermells després de la febre! Li va durar poquet, però un parell de dies ben bons segur. És molt aparatós de veure però com dius a ells no els hi pica ni res! Sort i a veure si passa el més ràpid possible!

    ResponElimina
  4. No mossa, de paranoica res! a mi el pediatra quan eren molt petites em va dir que un dels motius d'anar al pediatra era quan s'observava alguna cosa extranya a la pell. I si no el que diu la Silvia, sanitat respon.

    Una abraçada ben forta!!!

    ResponElimina
  5. Et deixo el link al post on parlava de l'exantema quan li va agafar a la meva filla. No sé si és exactament el mateix, però per si et serverix com a experiència i ho vols llegir és aquí:

    http://aprenentasermare.blogspot.com/2010/11/exantema-sobtat.html

    http://aprenentasermare.blogspot.com/2010/11/2n-dia-dexantema.html

    http://aprenentasermare.blogspot.com/2010/12/millorant-i-fent-progressos.html

    Petons

    ResponElimina
  6. MamaModerna, sí ens falta rodatge en el tema de les malalties infantils!

    Sílvia, tens raó amb lo de Sanitat Respòn fa anys ho vaig fer servir una vegada i ja no recordava que existia.

    Onavis, gràcies pels post, ja els he llegit tots i és exactament el que té la Marina, així que pel que veig paciència i baixar el nivell de preocupació.

    Mirashka, agafo nota d'això que dius d'anar al pediatra quen s'observa una cosa extranya a la pell.

    GRÀCIES PELS ÀNIMS GUAPES!!!
    Petons i axuxons!!

    ResponElimina
  7. Estic amb la Silvia que això de Sanitat respon és molt pràctic. Jo ho he fet servir força vegades. No tenen metges però hi ha personal d'infermeria que et pot guiar. En cas de dubte no està gens malament anar al metge i si algú troba que ets una pesada paranoica que els bombin.
    Quan passi el temps i agafis més experiència ja veuràs com ho tens més clar quan cal i quan no cal anar-hi. Tot i així mira, el meu nen com que encara no ha tingut res a la pell si li veig aquestes taques me'n vaig corrents a urgències pensant que es tracta del sarampió o alguna cosa similar.

    ResponElimina
  8. Jo hagués fet el mateix!! Cap al pediatra falta gent. I mira que abans em costava molt anar al metge!

    ResponElimina
  9. Hola Sol Solet...
    Espero que la Marina estigui millor.... has fet molt bé d´anar al metge... per cert m´has donat una molt bona idea pel meu nou post, un petonet familiaa

    ResponElimina
  10. Euphorbia, sí poc a poc supso que aniré agafant rodatge en tot això de les malalties ifnantils!

    Conxí, tens raó, menys vergonyes i perjudicis i cap el Pediatra que més val que et diguin que no és res que no pas trobar-te després amb una sorpresa desagradable.

    Where is may baby from? sí a veure si ja acaba de fer el tomb i marxet aquests granets del tot!

    ResponElimina