dimarts, 12 d’abril del 2011

Anem a passeig, PACIÈNCIA!!


Igual que li  passa a tothom quan té un nadó, cada vegada que surts a passejar et paren unes quantes vegades per veure la criatura, però el que m'he adonat en aquest temps és que hi ha molt poca gent que respecti als nens, les seves necessitats i les observacions que, discretament, li fant els pares. Aquí teniu algunes de les situacions que més em trobo:


1. La nena dorm al cotxet: quan estem en aquesta situació i ens trobem a gent pel carrer, podria dir que el 80% no els importa que la nena dormi i la toquen fins que es desperta malgrat que tu vagis repetint, la nena està dormirnt! I després, quan aconsegueixen despertar-la et diuen: veus com no dormia, està amb els ulls oberts!!
Au, i tu o agafes i contestes malament o calles i aguantes! (acostumo a fer la segona opció)
O hi ha una altre versió que és, com és que dorm? aquesta nena tot el dia dorm! això no és bo que dormi tant!

2. La nena s'està despertant després de dormir una estoneta: quan la Marina es desperta ho fa lentament va obrint els ulls poc a poc, mira el paissatge i, suposo jo, que es situa una mica dient, ah! estic passejant!. Doncs  quan estem en aquesta situació la gent diu, que no riu? que no es mou? que no fa res? Doncs no! tu quan et lleves al matí tampoc rius, et mous i procures el fer mínim.

3. La nena està amb el xumet agafat amb molta afició (cosa que passa molt poc sovint): doncs no t'apuris que sempre trobes al simpàtic/a que li treu el xumet per veure-li millor la cara i clar, ho fan en un moviment tant ràpid que no tens temps de dir-los res.

4. La nena està desperta i atenta al seu entorn: què passa en aquest moment tant ideal? que ens trobem a algú que li dius cosetes però que la crida com si la nena tingués sordesa i tu penses, a veure: que per molt que la cridis la nena no et contesta perquè no sap parlar no perquè sigui sorda!

I la meva pregunta és, què es fa davant de totes aquestes situacions? Ja que no hi trobo solució:
· Si calles a la Marina li toca aguantar direcatment tot això i em sap greu.
· Si fas algún apunt amb educació, estil: està dormint, està relaxada, es comença a dormir... tampoc fa massa efecte perquè la gent continua fent la seva.
· Si fas algún apunt amb caràcter i certa sequedat ets un antipàtic.

Aix, no és gens fàcil!!

4 comentaris:

  1. No saps lo identificada que em sento!!
    Hi ha persones que no tenen cap tipus de sentit comú quan parlen amb els bebés!
    I que dir dels "simpàtics" de torn que, quan la tens mig adormida, a punt d'aclucar els ulls, li diuen quatre coses tocant-la per tot arreu? Després costa molt tornar-la a fer dormir!

    ResponElimina
  2. Sí Onavis de gent sense sentit comú n'està ple.
    Ah! i m'he deixat d'explicar una cosa. La Marina ara està a la fase de posar-se les mans a la boca, doncs tenim a aquella gent que sense tallar-se ni un pel li treu les mans de la boca i l'altre que, tot i tenir la nena les mans a la boca, li toca les manetes sense pensar que tota la porqueria que ell porta a les mans li passa a la nena!! Aix!!

    ResponElimina
  3. Això de les mans és el que t'anava a comentar... quina ràbia quan els agafen les mans i els hi fan petons!! què no ho veieu que el primer que va a la boca són les mans???? Arrggg!!! sentit comú = zero!!
    Ah!! i el típic que va amb un altre bebé que ja camina i comença a tocar el teu (amb aquella delicadesa) i els pares no els hi diuen res!!!
    Ufff... segur que podríem fer la llista més llarga, segur!!
    Petons!!

    ResponElimina
  4. Sí Ester, la llista és inacabable, així que lo millor és prendre la píndola de paciència abans de sortir de casa!!

    ResponElimina