divendres, 9 de setembre del 2011

Molts canvis

Doncs ja està! ha arribat el setembre o com diu la cançó del Duo Dinámico: El final del verano llegó  i amb tot això molts canvis a la meva vida:

Un d'ells és que la peque anirà a la Guarderia.

Aquesta setmana em vaig reunir amb la mestra de la Llar d'Infants de la Marina, també vam tenir una reunió general del cicle infantil i ens van tornar a ensenyar la Llar. 

En general em va agradar molt el director de l'escola (en el bon sentit, eh), la seva mestra i les instal·lacions (aquestes ja les coneixia). Ara queda esperar a veure com anirà tot plegat. La veritat és que tinc por, la Marina farà P-O i en aquella classe hi haurà vuit nens entre vuit mesos i mig (ella) i quatre mesos, de manera que estàn en etapes evolutives molt diferents i això em preocupa. És molt difícil que una mestra i mitja ( hi ha una noia de reforç a estones) estigui per tots els nens, els dóni els menjars corresponents, els faci dormir, estigui per a ells, els canvii els bolquers... i a sobre tinguin temps de fer alguna activitat. No pretenc que la mestra els hi expliqui un conte o els hi canti cançons  però si que m'agradari que fessin algunes activitats adaptades a nadons, com treballar el tacte, els féssin escoltar música... .

També em preocupa i em fa estar a l'espectativa el fet de com la Marina s'adaptarà a la Llar, a la mestra, als companys, als nous horaris... .

Pel que fa a la logística diària estic molt tranquila perquè tot plegat queda molt rodó i còmode per a tothom. A més tenim la sort que fins el mes de febrer el seu pare o jo podem fer els festius que fa ella.


Un altre canvi és que torno a treballar. Després de onze mesos sense treballar torno a la realitat, uffffffff!!! 

Per un costat tinc ganes de tornar-hi, de reprendre la meva activitat habitual, a mi m'agrada molt treballar, em fa sentir realitzada i plena però per un altre costat em fa por, no sé com em sentiré. Passar d'estar 24 hores amb la meva filla a veure-la a partir de les cinc de la tarda és un gran canvi, em preocupa com ho portarà ella i com ho portaré jo! però suposo que tot plegat no serà tant traumàtic com ara penso.

Sé que aquest canvi serà beneficiós per a totes dues per a mi per tornar a ser treballadora i perquè deixaré d'estar tot el dia pendent d'ella i per a ella perquè es relacionarà amb altres nens, veurà altres cares i tindrà uns hàbits.

Uf, espero que tot plegat vagi bé. Suposo que com em diu tothom s'ha d'esperar que passin una o dues setmanes per entrar a la rutina i comprovar que tot va com una seda. 

8 comentaris:

  1. Ai guapa, t'estàs endinsant en lo desconegut...
    Poca cosa et puc dir jo, perquè jo estic igualeta de cagada i segurament quan m'arribi el moment tindré tots els mateixos neguits que tens tu ara.
    A Londres les guardes hi ha un monitor per cada 3 nens petits, ara que costen una mica més, no res, només la suma de 1300 o 1500 euros al mes, patapam!
    Bona tornada a la feina!

    ResponElimina
  2. Jo de moment no treballo, però la meva nena també ha començat a la classe dels mes petits...va amb nens que es veuen molt més petits que ella, de fet, només són 3 que caminen! No sé, jo trobo que en aquestes edats els haurien de separar per mesos i no pe anys...però suposo q no em puc queixar..jo tinc dos mestres a l'aula, com a mínim! (Qun país, noies:S)

    ResponElimina
  3. A veure com va, fins que no comenci i passin dies no et podràs fer una idea. Però aquest gent sap el que es fa i qualsevol dubte que tinguis fes-te pesada.
    Que vagi molt bé.

    ResponElimina
  4. Segur qu eli anirà de fàbula! les meves van començar la llar amb un any i mig i ja van anar a la classe dels "grans", però pel que he vist en els vídeos que ens donen a final de curs, a la classe de nadons deu n'hi do les activitats que fan! segurament els primeres setmanes (mesos) seran d'adaptació, peò mica en mica veuras quin canvi!!!

    Bona tornada!!!!!!

    ResponElimina
  5. Anirà molt bé! Jo crec que amb l'edat que té ella sí que farà moltes activitats.
    Ja ens aniràs explicant!

    ResponElimina
  6. Ànims wapa! A mi em va costar molt tornar a engegar però ho vaig acabar aconseguint!
    I la peque estarà bé, ja veuràs!
    Petonets!

    ResponElimina
  7. Jo he treballat a escola bressol (mai més jaja!) i a la classe dels bebès. En tenia més de 8, l'auxiliar venia en moments puntuals i em donava temps a fer cosetes amb ells així que no t'amoïnis que si la cuidadora té voluntat pot fer "activitats" amb ells :-)

    Que vagi molt bé la tornada a la feina!

    ResponElimina
  8. MamaModerna, sí nena demà comença la dimensió desconeguda! jejejej, bé la feina sí que la conec!

    Anna, sí trobo que aquestes edats haurien de separar els nens per mitjos anys i no per anys,però els puristes diuen que això és perjudicial pels nens i si per anys fa que els petits s'espavilin i els grans ajudin als petits, no sé jo!

    Euphorbia, sí ja ens va dir la mestra que per qualsevol cosa estava oberta a tot tipus de preguntes.

    Mirashka, sí a veure com va tot plegat, ja us explicaré.

    Onavis, sí ja us explicaré a veure quines cosetes fa.

    Conxi, gràcies, a veure si a mi em costa arrancar o no.

    Esther, uf! més de 8 nens! només pensar-ho!

    MOLTES GRÀCIES NOIES! JA US ANIRÉ INFORMANT!

    ResponElimina