dimarts, 10 de maig del 2011

La música dels meus pares


Tothom té alguna habilitat curiosa, en el meu cas és que em sé pràcticament tota la discografia del Duo Dinámico. Sí, sí, tal i com ho llegiu.

Resulta que als meus pares els encantava aquest grup musical i tot el dia sonava a casa amb la conseqüència jo em vaig aprendre totes les cançons. L'Altre dia, em vaig adonar que li estava cantant una cançó d'aquest grup a la meva filla i vaig pensar que nosaltres també havíem de fer el mateix, que a casa podríem instaurar unes cançons com a Banda Sonora de la nostra llar, a  part, clar està, de les cançons infantils.
Després d'estar uns dies pensant en com havia de ser aquesta Banda Sonora crec que el millor serà que li posem música que nosaltres sentim com a nostra i que la sentim dins nostra i, pel moment, la nostra Banda Sonora és Els Amics de les Arts i els Manel, que ens encanten.

Reflexionant en tot plegat, he fet una petita recerca per la xarxar, i us deixo un llistat dels beneficis que té la música en els nens:

· Els ajuda al procés d'assimilació dels sons i al desenvolupament del sentit de l'oïda.
· Ajuda al desenvolupament del llenguatge.
· Disminueix l'ansietat i l'estrés.
· Els ajuda a distreures.
· Els permet expressar-se amb els altres d'una altre manera essent capaç d'integrar-se més i millor amb la societat ja que els ajuda a aconsegui una millor autonomia i seguretat en les relacions socials.
· Facilita l'aprenentatge d'altres idiomes.
· Ajuda a potenciar la memòria, atenció, concentració i la expressió corporal.
· Servei per interacturar nen-adult.
· Provoca la evocació de records i imatges.


He extret la informació de:

5 comentaris:

  1. La meva mare era més de Roberto Carlos i et puc cantar "el gato que está triste y azul" del dret i del revés jaja!

    Jo la veritat és que no escolto massa música perquè amb molt poca estoneta tinc prou sinó m'atabalo però l'Andreu ja canta gràcies a mi cançons de Miguel Bosé i alguna de Dinkin Jackson (Michael Jackson para los amigos) i gràcies al seu pare algunes de Manel.

    ResponElimina
  2. ... no se si dir-ho... jo em se totes les del Júlio Iglesias... primera època sobretot, que ma mare és gran... i les meves filles... de moment només reconeixen una de les cançons que escoltem, sobretot al cotxe... i me la demanen... Mamma mia de Abba... començaré a posar Manel al cotxe, que a mi també m'agraden molt!

    ResponElimina
  3. Sí, noies els "hits" que més ens sabem estàn una mica passats de moda!

    ResponElimina
  4. Aquest post em té mania... és el tercer cop que et contesto, a veure si aquesta queda gravada...

    Deia que a mi em fa vergonya respondre, però que em se tota la discografia del Julio Iglesias... de pe a pa... si filla, tots tenim un racó fosc...

    I que les meves filles de moment escolten una mica de tot, però la única cançó dels papes que reconeixen i que demanen és... Mamma mia de Abba... estic criant unes minifreakies!!!!! Els hi coomençaré a posar Manel, que a mi també m'agraden molt!

    ResponElimina
  5. Vaja, tenim a Roberto Carlos, Julio Iglesias i el Duo Dinámico penso que el millor que ens pot passar és NO trobar-nos a un caraoque!!
    A mi també m'encanta Mamma Mia d'Abba, ho afegire al topten de casa!!

    ResponElimina