dimecres, 8 de febrer del 2012

Va de dietes

Avui el post va de dietes, per extrany que soni, començaré per mi:

Fa molts dies que no escric però és que he anat molt atrafada, ja vaig explicar fa uns mesos que estava en un moment vital en el que m'havia de cuidar per motius mèdics, he anat fent tot un procés poc a poc i ja estic a la recta final, aquest final està essent una mica dur però com que ja veig "la llum" tot i ser dur ho faig amb ganes. El millor de tot plegat és que he perdut 14kg, ratatatatatatata!!!! ooooleeeeee!!!!

Ara la Marina (crec que és la primera vegada que parlo abans de mi que de la petita)

Fa dies vam anar a la revisió de l'any, ens va dir que estava tot perfecte i a la mitja de pes i talla. A part d'això ens va dir que ja podia començar a menjar de tot, que podíem introduir tot tipus d'alimentació: llet de vaca i tot tipus de làctics, llegums, xai, fruites tropicals, porc... i ja podíem començar a donar-li trossets i coses aixafades amb la forquilla. 
Sabíem per amics que a l'any es fa aquest canvi però tot i això ens ha agafat una mica desprevinguts i ens ha sobtat tot plegat, hem estat uns dies que no sabíem massa com reorganitzar-nos i encara tenim dubtes. Us explico el que fem i els dubtes que tenim:

ESMORZAR: Fem pà amb tomàquet amb algún embotit (de moment pernil o formatge) i llet.

MIG MATÍ: No tenim massa clar què donar-li, perquè no volem que es quedi molt tipa i no ens vulgui dinar. Havíem pensat en palitos o galetes o algo de fruita. Què feu vosaltres?

DINAR: Com que només té cinc dentetes i es cansa molt de moment li hem fet: macarrons amb verduretes, truita amb carbassó d'acompanyament, patata i mongeta amb hamburguesa de pollastre o vedella. I un làctic.

BERENAR: fruita o làctic

SOPAR: Continuem amb la llet amb cereals. Desde que camina no para ni un sol segon i arrib als vespres molt apurada de son i cansament pel que encara no ens hem atrevit a començar a fer plat amb cullera. Per quan toqui havíem pensat fer-li sopeta, truita, pa amb tomàquet i verdura amb hamburguesa. I vosaltres què feu?

Hi ha algún menjar que als vostres fills /es els agradi especialment?

És normal que quan començen a menjar sòlids mengin molt menys?



17 comentaris:

  1. Abans de res: moltes felicitats per aquest gran repte!!!

    I pel que dius de la teva filla, és molt normal que al principi tinguis dubtes i no sàpiguis per on començar. A mi em va passar el mateix!
    Jo recordo que els primers mesos de que ella comences a menajr sòlids, feiem moltes sopetes (sobretot per sopar), peixet, truita i coses toves.
    A mig matí també li donava alguna galeta.
    I el pa amb tomàquet li agradava molt, de bon principi!

    Ja ho aniràs veient, però a mi em sembla que ho esteu fent molt bé!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si ara porto una mica d'embolic sobre tot amb les quantitats, no sé massa quant necessita però amb els dies tots tres n'aprendrem!

      Elimina
  2. Ostres, 14 kg són moltíssim! Dues estar feta una sílfide!

    Quan l'Ariadna va fer l'any jo em vaig relaxar força...ja va començar a menjar gairebé el mateix que nosaltres i no havia de pensar mil menjars...
    Crec que tot el que proposes està molt bé! Jo t'ofereixo algunes idees que he anat probant i que han tingut èxit...

    Hamburgueses vegetals d'aquestes que es compren a les tendes de dietètica...són una mica cares i només ho fem de tant en tant però tant a mi com a la meva filla ens agraden molt i porten motles coses saludables! N'hi ha de moltíssims sabors i és una bona manera de probar sabors nous i de pas mengin verdura...

    El cuscús! És a dir la sèmola de cuscús (que se la mengen super bé, perquè és molt fina) i s'hi afegiex verdura ben feta i alguna carn molt feta també (vedella o així) i queda un plat molt complert per tota la família, però per la nena també.

    L'altre cosa que em vaig inventar és fer patés suigeneris. Es tracta de triturar cigrons amb alguna verdureta i fins i tot s'hi pot afegir pollastre i queda una textura com de paté. Llavors ho pots untar a unes torradetes, fins i tot pels grans és bo!

    Apa! A dinar, que hi ha gana...;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Anna jo també m'he relaxat molt i això de fet el mateix àpat pels tres és un luxe!
      Prec nota de totes les receptes que tenen molt bona pinta! Dissabte cous-cous!
      Gràcies

      Elimina
  3. Has perdut un munt de kgssss! Enhorabona guapa!
    Aviat li agafaràs el truc a la nova dieta de la Marina, ja ho veuràs.
    Jo també estic en fase d'experimentació. Al baby li agrada molt la pasta amb salsa de pebrot i carn picada, també el guis que faig de peix que consisteix en posara bullir en una olla pastanagues, patata, pèsols i peix blanc, es senzill i agafa molt bon gustet, especialment el dia següent.
    Jo intento equilibrar els àpats al màxim i mirar que sempre hi hagi proteïna, verdures i carbohidrats.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Està molt bé també aquesta recepta però amb cinc dentetes estem u a mica li itats perque es cansa molt i deixa de menjar pobreta, però l'apunto per més endavat.
      Gràcies

      Elimina
  4. Felicitats per la pèrdua de kg. :-)). Jo no et puc donar consells pq només dono pit, i tinc una amiga que té una nena de 13 mesos i de moment encara li dóna tot en papilla. En tot cas prenc nota jo per més endavant.

    ResponElimina
  5. Ei! Doncs el meu a mig matí es menja una tortita d'arròs integral amb alvocat (o sola), i li encanta! A vegades inclús per berenar si no vol fruita. Nosaltres des dels 6 mesos que sempre li hem donat tot sòlid. Per dinar també triomfen molt les llenties i els macarrons amb rap.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mmmmmm m'agrada molt la idea de la tortita d'arròs no hi havia pensat!

      Elimina
  6. 14 kilos es una pasada, ¡seguro que te encuentras mucho mejor!
    A mis hijos les justaba mucho la tortilla a la francesa para cenar y también el jamón york en trocitos.

    ResponElimina
  7. Enhorabona per la teva millora de salut :-)

    En el meu cas això del menjar ho tinc fàcil perquè en Biel menja el mateix que l'Andreu i ja està. La nostra dieta no varia massa de la teva tot i que ell per la nit sí que menja plat també.

    Al Biel li agrada molt la sopa i el peix així que és el sopar estrella quan no toca verdura. També li agrada molt el pa amb tomàquet i pernil dolç així que de vegades li donem un entrepanet per berenar.

    No sé, és combinar perquè mengin de tot.

    Això de les quantitats és totalment normal. Quan comencen a menjar sòlid no mengen tanta quantitat. A mi em va dir la pediatra que això és perquè el volum del menjar no és el mateix i perquè es cansen de mastegar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ah vale! menys mal que em dius això de les quantitats perquè em tenia una mica preocupada.

      Elimina
  8. Quina passada els 14kg!!! Segur que et notes més lleugera!!!
    Doncs el meu nen no és gaire menjador però li encanten els plats guisats: fideus a la cassola, patates amb sèpia/carn/bacallà, pasta amb tomàquet/salsa de formatge, espinacs/bledes saltejats amb pernil salat, croquetes de pollastre o de tofu,...i té una mica avorrides les sopes, sèmoles i purés! VAgi bé!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tinc ganes de fer-li croquetes però penso que el millor és que les primeres que tasti siguin les de la besàvia que les fa boníssimes!!

      Elimina
  9. les meves són més grans però si que recordo que quan vem començar amb sòlids menjaven menys que amb les papilles. Elles esmorzen una tassa de llet amb cola-cao (més que una tassa sembla un orinal...) i a mig matí o be una fruita, o bé un entrepanet, o bé fruits secs. Haurien de menjar una mica abans de sortir de casa però de moment no ho he aconseguit, és el proper repte.

    Per sort mengen gairebé de tot i el que no mengen tampoc m'amoïna massa. A l'Erinn per exemple no li agraden els bolets i les truites només si són de patates. A la Maria no li van els dolços (si li ofereixes un caramel o una xuxe sempre diu que no) ni el tomàquet, però a la resta no li fan mai fàstics.

    ResponElimina