diumenge, 12 de febrer de 2012

L'hora del conte

Poc a poc i gaire bé sense adonar-nos la Marina s'ha anat aficionant els contes. Tot plegat penso que va desencadenar amb els dos contes que ens va regalar la MamaModerna per l'amic invisible, que són com dos minidiccionaris de vocabulari bàsic en anglès per a nens. Ella mirava les imatges i jo li dèia què eren en anglès i es partia de riure.

Posteriorment vam començar a mirar contes perquè es relaxés just després de sopar i abans d'anar a dormir i poc a poc aquesta estona de relax s'ha anat convertint en l'hora del conte, a més ara ja s'acurruca perquè mirem totes dues el conte.

Tinc moltes ganes d'explicar-li contes tot fent veus i gestos i utilitzar titelles però encara queda una mica per això, de moment mirem contes amb imatges i d'altres amb textures que li permeten gaudir dels contes a través de la vista i del tacte.


Per nosaltres els contes que tenen més èxit són aquests:

 El conte del Tat! de l'Editoral Combel. Són diferents animalets que tenen els ulls i mitja cara tapada per les seves orelles o les mans on els nens han d'apartar-les i fer taaaaat!!
 La col·lecció de llibres Toca, toca de la Editoral Combel. Nosaltres tenim aquest de la fotografia que és el Llibre joguina però n'hi ha quatre més a la col·lecció. Es tracta d'un llibre de colors vius amb imatges molt clares i infantils i amb diferents textures i aplicacions que permeten als nens interectuar amb el llibre d'una manera molt amena.
Aquest és l'últim descobriment, Mira quines potes de Liesbet Slegers de l'Editoral Baula. El llibre té dues parts, la part superior hi ha animals i la inferior les potes i es pot convinar diferents animals amb diferents potes, el joc està en trobar les potes que corresponen a cada animal. També hi ha el llibre de Mira quines cues.


Buscant per la xarxa, he trobat dos blogs molt interessants de literatura infantil i juvenil, aquí us els deixo:


5 comentaris:

 1. Nosaltres no fa gaire que també hem començat amb una estona de contes abans d'anar a dormir. També va ser sense preparar-ho gaire, ella ens ho va començar a demanar...és una estona fantàstica per ella i estic contenta que hagi sortit de manera tant espontània. Merci pels blocs, tenen molt bona pinta!

  ResponElimina
 2. El primer llibre que li va agradar al baby va ser un TOCA TOCA, també li he comprat varis llibres de l'imaginarium i la resta són tots en anglès.
  Felicitats per aquesta futura lectora! Estan tan monos quan venen a la nostra falda per veure un conte, oi?

  ResponElimina
 3. Nosaltres també tenim aqesta hora establerta per mirar els contes!! És ideal perquè esta tranquils i relaxats!

  ResponElimina
 4. ohhh!! què bé gaudir d'aquesta estona. A mi m'encantaria que al petit li agradi mirar contes, que li expliqui, i llegir-los ell algun dia! A veure si li agrada!

  ResponElimina
 5. la nostra hora del conte és... a totes hores! normalment abans d'anar a dormir, però si abans de sopar tenim una estona ja em vénen amb un conte sota el braç. I aquest matí només aixecar-se ja m'ho han demanat i ha estat l'incentiu perfecte per fer que es vestissin ben depressa!

  ResponElimina