divendres, 26 d’agost del 2011

Cançons infantils

Aquesta setmana hem comprat el primer CD de cançons infantils per la Marina, tot i que jo he sigut molt de Casals d'Estiu i em sé un gran repertori de cançons infantils me n'he adonat que hi ha algunes lletres que se m'han  oblidat, d'altres que no les canto massa bé -suposo que en el seu moment ja me les inventava- i d'altres cançons que simplement no em venen el cap perquè ja fa molts anys que no les canto.

Tinc ganes de traspasar-li a la meva filla la cultura de les cançons infantils catalanes de falda, de dansa i joc, de bressol... ja que penso que:
· Són part de la nostra cultura.
· És una bona manera d'interectuar amb d'altres nens/es de la seva edat i amb adults.
· Afavoreixen el desenvolupament cognitiu, motriu, afectiu, intel·lectual i auditiu. 

Per començar a iniciar-nos dins d'aquest món hem escollit un CD del mestre, Salta Miralta d'en Xesco Boix i sembla que a la Marina li ha agradat molt perquè s'estava atenta escoltant i quan la música s'animava picava amb les mans i cridava.

Si sabeu d'altres CD's que estguin bé, m'ho dieu ja que quan vas a mirar a les botigues n'hi ha moltíssims i no saps quin escollir.

6 comentaris:

  1. A nosaltres ens encanta en Jordi Tonietti!

    ResponElimina
  2. A nosaltres ens van regalar els de la Damaris Gelabert, però no l'hi poso gaire perquè prefereixo posar-li les cançons tradicionals que jo escoltava de petita.
    Sempre li poso un de recopilatori que ens van donar a la guarderia on hi ha tots els clàssics!

    ResponElimina
  3. El Xesco Boix és una gran elecció, segur que si n'hi agafes més l'encertaràs.

    Et recomano al Miqui Giménez, jo tinc el "Canta-me'n una canta-me'n dues (el de 1995) però sospito que tots estan bé. El que jo tinc és una recompilació força extensa de cançons tradicionals que ell ha anat recollint d'aquí i d'allà. A mi em va anar fantàstic per aprendre un munt de cançons.

    Aquí podràs trobar més detall d'aquest disc i d'altres:

    http://www.xtec.cat/~mgimene4/

    Petons

    ResponElimina
  4. Jo en tinc un de la Pataqueta que no està malament, però bàsicament perque no en vaig trobar cap del Xesco Boix! a veure si en trobo algun! Per cert, jo el vaig veure en directe al Xesco, va venir un cop al parvulari quan tenia 4 o 5 anys... i encara ho recordo!

    ResponElimina
  5. Moltes gràcies per les propostes noies!!

    ResponElimina
  6. Bona elecció! A casa també escoltem la Dàmaris Gelabert, en Jordi Tonietti i en Toni Giménez. També tenim algún de Poti Poti, però no m'agrada tant perquè les versions són diferents a les que jo canto i a més són molt canyeres, massa animades pel meu gust (i el dels nens, que s'estimen més els altres)
    Ah!! Els DVDs de Cantajuego també triunfem molt a casa, el que passa que excepte un, tots estan editats en castellà, però són els únics que deixen als dos sentats durant més de deu minuts!

    ResponElimina