dilluns, 9 de gener del 2012

Reorganitzant l'espai de joc

Aprofitant que entre el tió, l'aniversari de la Marina i els reis pràcticament hem renovat l'arsenal de joguines, hem decitit reorganitzar-li el seu espai de joc per tal que sigui més pràctic per a ella i que tingui a l'abast totes les joguines i pugui triar quina escull.
En primer lloc hem retirat totes les joguines que són més de bebè o que ja no es mirava i hem agrupat la resta de joguines (noves i velles) en racons, ho hem fet de la següent manera:

· Un calaix de mimbre on hi ha tots els contes, d'aquesta manera els veu tots bé i pot escollir el que li ve més de gust mirar-se.
· Una caixa gran de cartró on hi ha tots els jocs que tenen peces o es s'encaixen un dins l'altre: un joc de matrusques, uns cubs de cartró i uns cilindres de plàstic que es posen un dins l'altre, un contenidor on hi pot posar i treure objectes... .
· Un caixa petita de cartró on hi ha tots els encaixables.
· Un cove de roba on hi ha tot tipus de textures: pelutxos, cintes i robes de diferents textures i mides.
· Una caixa de cartró baixeta on hi ha tots els seus instruments musicals: maraques, tambor, sonalls casolans, piano i pandareta.
· A un racó, aquest sense contenidor, on hiha laes joguines que ens ha costat agrupar: un telèfon, un cotxe i unes bitlles.

D'aquesta manera:
· Té el seu espai organitzat.
· Permet recollir les joguins més ràpid i de manera més eficaç.
· Pot fer joc lliure ja que té totes les joguines a l'abast i pot escollir el que més li agrada o li ve de gust.
· Aprèn que les joguines s'han de recollir després de cada ús i que tenen un lloc determinat.

La idea és anar modificant o transformant o canviant els racons segons vagi creixent la petita: un racó de càlcul, de dibuix, de la casa... .

7 comentaris:

  1. Molt interessant.
    A mi el que també em funciona és anar-li renovant els juguets periòdicament, no comprant-ne de nous, sinò guardar-los i anar-los traient quan ja els té oblidats.
    I és que realment, després de Nadal la casa és un caos de joguines, i no em vull ni imaginar si a sobre coincideix amb l'aniversari!

    ResponElimina
  2. Noia que bé! jo he de fer-ho ara que tenim les joguines noves. Be, elles tenen tambe zones: la cuineta, la taula amb els estris de pintar, el raco de les disfresses, el lloc dels contes, però de tant en tant entrem en un cercle de caos. Ara que tenen l'habitació nova he de reorganitzar-ho tot, però m'espero a d'aquí 10 dies, que els hi ve l'aniversari!

    ResponElimina
  3. quina bona idea organitzar així les joguines, així no és tot tan caòtic i a ella li és més fàcil trobar el que busca, i m'ha agradat això de que ella pugui arribar a tot per tal que pugui triar i decidir

    ResponElimina
  4. Què organitzat haurà quedat tot. Jo mai he trobat la forma ideal de tenir les joguines a ratlla i quan els nens van creixent es van complicant, especialment si el pis no es gaire gran com el nostre.
    Nosaltres aquests dies hem canalitzat les energies en trobar una bona manera d'organitzar totes les peces de Lego i que s'hi pugui jugar amb facilitat.
    Petons

    ResponElimina
  5. Per aquí també hem estat reorganitzant! Tenim una invasió de joguines...

    ResponElimina
  6. Quantes joguines que té la teva petita, segur que no s'ensopeix :-)
    jo també estic en procés de reorganitzar.

    ResponElimina
  7. ONAVIS, sí també vam pensar en la possibilitat de anar canviant jocs. De moment n'hem guardat un parell.

    MIRASHKA, uf! se t'ha girat una bona feina amb la habitació nova!

    CAS, sí desde que li hem organitzat així i tot ho té al seu abant s'hi entretén més.

    EUPHORBIA, sí costa molt robar la manera ideal d'organitzar les joguines a veure si aquesta fórmula ens serveix.

    CONXI, sí noia els reis i el tió són una invasió.

    MAMAMODERNA, entre les que li han regalat i les que li he fet jo té de tot una mica. Comercial i fet a mà!

    ResponElimina